4/A sınıfı olarak sınıfta yaptığımız meyve saatlerinden arta kalan kabuklardan elde ettiğimiz doğal gübreden faydalanarak kış sebzeleri tohumlarımızı toprağa ektik. Ektiğimiz tohumları sınıfın güneş alan bölümüne koyarak düzenli ulayıp çimlenmesini sağladık. Etkinliğin amacı tükettiğimiz besinleri israf etmeden değerlendirmek ve sağlıklı besinler üretmek. Bu etkinlikle birlikte öğrenciler üretici birey olmanın önemini kavrayarak bunu evlerinde, bahçelerinde yapmanın da kolay ve eğlenceli olabileceğini hissettiler. Bunun dışında doğal gübreden doğal besin üretmenin insan sağlığı için önemli olduğunu kavradılar. Ayrıca kendi sebzelerinin bakımını üstlenerek sorumluluk bilinçleri de gelişmiş oldu.